به گزارش خبرنگار مهر، جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران که از سال ۱۳۸۴ در اهر به صورت شهرستانی و سپس به صورت استانی برگزار شده است و از سال گذشته نیز به صورت سراسری برگزار می شود و مخاطبان زیادی به خود جلب کرده است.
جشنواره سراسری تئاترهای کوتاه اهر در دو بخش صحنه ای و خیابانی و با موضوعاتی شامل افزایش حس نوع دوستی و مشارکت های اجتماعی به ویژه در بلایای طبیعی همچون زلزله برگزار شد.
همچنین لازم به ذکر است که این جشنواره از طریق هنر تئاتر، توجه به محیط زیست و آموزش غیرمستقیم حفظ و نگهداری از آن، آشنایی بیشتر و ملموس تر با حوادث طبیعی، آمادگی رویارویی با آن و مشارکت در ترمیم صدمات و همچنین تقویت روحیه همکاری و همیاری به ویژه در مسائل کلان اقتصادی و فرهنگی بر پایه توصیه های مقام معظم رهبری در راستای اعتلای فرهنگی برگزار شد.
نفرات برتر جشنواره مشخص شدند
17 اثر صحنه ای کوتاه و 11 اثر خیابانی به داوری مسابقه راه یافتند که در بخش خیابانی بدون در نظر گرفتن اولویت از سوگند عزت جو بازیگر نوجوان نمایش محاکمه انسانهای خوشبخت و سارا عابدینی بازیگر نوجوان نمایش گردباد تقدیر شد.
همچنین از فاطمه مهدی آبادی بازیگر نمایش امروز فردا می رسد و نرگس خاک کار بازیگر نمایش شمارش معکوس تقدیر شد.
در بخش نویسندگی هیأت داوران ضمن تقدیر از محمد علی پور مقدم نویسنده نمایش سون سوز سوسوزلیق از محمد حسین غلامی نویسنده نمایشنامه عاشقانه های هفت ریشتری، امیر حسین شفیعی نویسنده نمایشنامه عباس و مهدی حبیبی نویسنده نمایشنامه هفت بیجار ایرانی تقدیر کرد.
در بخش کارگردانی نیز از بهزاد هادی کارگردان نمایش گاهی برای عشق باید مرد، یاشار منوچهری کارگردان نمایش مرگ بر مرگ و سید صائب میر کارگردان نمایش روی زمین تقدیر شد.
در زمینه بازیگران مرد بخش خیابانی جشنواره از گروه نمایش گردباد تقدیر شد.
همچنین از مهدی حبیبی بازیگر نمایش شمارش معکوس، روح الله سنایی بازیگر نمایش شمارش معکوس، سعید ذبیحی بازیگر نمایش امروز فردا میرسد، پویان عطایی بازیگر نمایش پرده خوانی و محمد یک رنگی بازیگر نمایش پرده خوانی تجلیل شد.
از حجت گل ریحان نویسنده نمایش محاکمه انسان های خوشبخت، مرتضی اسدی مرام نویسنده نمایش امروز و فردا می رسد، مهدی حبیبی نویسنده نمایش شمارش معکوس و محمد یکرنگی نویسنده نمایش پرده خوانی نیز تقدیر شد.
در بخش بازیگران زن نیز از یاسمن صفایی بازیگر نمایش عاشقانه های هفت ریشتری، نرگس خاککار بازیگر نمایش هفت بیجار ایرانی، نسیم افشارنیا بازیگر نمایش سون سوز سو سوزلوق، فرنوش فهیمی بازیگر نمایش گاهی برای عشق باید مرد و رستا رضوی بازیگر نمایش قهقرا تقدیر شد.
ارسباران خاستگاه هنرمندان و فرهیختگان است
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز عصر پنجشنبه در آیین اختتامیه با اشاره به اینکه ارسباران خاستگاه هنرمندان و فرهیختگان است، گفت: برای این منظور مجتمع فرهنگی هنری اهر بازسازی می شود.
علی مرادخانی با تاکید بر اینکه ساختمان مجتمع فرهنگی هنری شهرستان اهر در جریان زلزله ۲۱ مرداد سال ۱۳۹۱ تخریب شده بود، افزود: تلاش می کنیم تا هرچه زودتر شاهد بازسازی و گشایش این مجتمع باشیم.
وی با اشاره به اهميت و جايگاه هنر و هنرمند ، ادامه داد: بقا و اعتلاي جوامع مرهون بقا و بسط فرهنگ و هنر است که در شهرستان اهر به علت پیشینه ی فرهنگی، تاریخی در حوزهی تئاتر، جشنواره تئاتر پنج دقیقه ای در سال های گذشته به صورت منطقه ای برگزار می شد و امسال با پیگیری اداره کل ارشاد آذربایجان شرقی و موافقت وزارت ارشاد به صورت سراسری و با شرکت گروه های مختلف تئاتر برگزار شد.
باید ذهنیت مان را در تئاتر به روز کنیم
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه انتظار از تئاتر، هدايتگرى جامعه و ارتباط نزديك با مخاطب است، افزود: آنچه كه از هنر تئاتر ما انتظار مى رود تلاش در راه هدايتگرى جامعه و ارتباط نزديك با مخاطب و اداى دين فعالان اين عرصه هنرى است.
علی اکبر صفی پور با بیان اینکه باید با تشكيل اتاق فكر و بهره گيري از حضور و تجربيات پيشكسوتان هنر نمايش اين نقش را به خوبی ايفا كرد، اظهار داشت: برگزاری جشنوارههای مختلف هنری همواره روح تازهای را در شریان زندگی اقشار مختلف جوامع در حال توسعهی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میدمد و پویایی و تازگی و حرکت را به ارمغان میآورد.
وی با اشاره به اینکه باید ذهنیت مان را در تئاتر به روز کنیم، گفت: به دنبال دریافت ها و روش های نوینی در این حوزه هستیم.
صفی پور همچنین افزود: اهالی قلم مي توانند علاوه بر استفاده از فراواني متل ها، آئين ها، آداب و رسوم در جامعه از موضوعات مطرح روز به عنوان موضوع و از متن نمايش بهره ببرند.
نظر شما